Werken bij i-Commit: “De vrijheid die je krijgt om je door te ontwikkelen is uniekRuben de Jong

Werken bij i-Commit: “De vrijheid die je krijgt om je door te ontwikkelen is uniek”

Ruben De Jong 3

Ruben de Jong werkte als modelleur en beginnend engineer bij BAM toen hij besloot de overstap te maken naar i-Commit. Hij werkt hier nu ruim 4 jaar en vertelt hoe dat bevalt. “De belangrijkste drive voor mij om bij i-Commit te gaan werken was dat je bij zoveel verschillende bedrijven kan meekijken in de keuken. Hoe doen zij het? Wat voor slimmeriken zitten daar? Waarom doen ze dingen op een bepaalde manier juist wel of juist niet? Inmiddels weet ik ook hoeveel vrijheid je krijgt bij i-Commit om je door te ontwikkelen. Dat is echt wel uniek.”

Ruben De Jong 2

Ruben werkte voor BAM aan het ziekenhuis De Gelderse Vallei in Ede, een installatietechnisch ontwerp voor tien operatiekamers en kantoren. 

Voor Unica aan een polikliniek in Elst van het ziekenhuis in Arnhem, het installatietechnisch ontwerp voor twee operatiekamers en alle andere ruimtes die je tegenkomt in een polikliniek. 

Voor Building Services werkte hij aan het installatietechnisch ontwerp van een school en bij Linthorst Techniek, waar hij werkte aan het installatietechnisch ontwerp van een groot 5-sterrenhotel in Amsterdam.

Complexe ontwerpen, super interessant

“Vooral complexe omgevingen zoals met operatiekamers zijn super interessant om te ontwerpen. De lucht in zo’n OK moet heel schoon zijn en de luchtdruk heel stabiel. En de installatie voor zo’n ruimte moet binnen een half uur vanaf stand-by operationeel kunnen zijn en los kunnen functioneren van de rest van het gebouw. Dat maakt het regeltechnisch heel erg leuk. Ik hoop binnenkort ook nog eens een project te doen met cleanrooms, die doen we bij i-Commit ook veel. Dat zijn nog grotere ruimtes met nog strengere eisen.”

Doorgroeien naar BIM coördinator

Zijn leukste project tot nu toe was het project dat hij deed voor Unica, in Elst. “De sfeer in het team was erg goed en ik had een leuke band met de BIM coördinator. Ik heb daar de kans gekregen te proeven aan de functie waar ik naartoe wil groeien, namelijk de functie van BIM coördinator. Daar merkte ik: deze rol ligt mij en ik kan dit.”

“Unica wilde ook veel ontwikkelen. Ik heb er bijvoorbeeld werkomschrijvingen opgesteld voor hoe je in Revit sanitair-sets kan plaatsen en afmonteren. Het is een handleiding geworden van nul naar oplevering, inclusief voorbeeldprojecten. Het mooie is dat ik die handleiding ook intern met mijn collega’s heb kunnen delen. Zo maken we elkaar bij i-Commit continu slimmer aan de hand van de ervaringen die we opdoen op projecten.”

Mcva 20240319 0159 Edit HR

Veel vrijheid

“Dat werken en meekijken bij veel verschillende bedrijven was voor mij een belangrijke reden om voor i-Commit te kiezen. Wat ik van tevoren niet wist is hoeveel vrijheid je hier krijgt om je door te ontwikkelen. Ik heb al allerlei opleidingen gevolgd. Vaak ook samen met collega’s, wat dan weer een extra dimensie geeft aan de opleiding, omdat je dan met elkaar praktijkervaringen uitwisselt.”

“Ik heb bijvoorbeeld de opleiding TVVL Luchtbehandeling afgerond, daarna TVVL Luchtbehandeling speciale ruimtes en de opleiding tot Revit Certified Professional. Ik ben nu bezig met de opleiding voor TVVL BIM coördinator. Als je iets wil, is het van: zoek maar op, zoek maar uit en ga maar. Dat spreekt mij heel erg aan.”

“Inmiddels weet ik hoeveel vrijheid je krijgt bij i-Commit om je door te ontwikkelen. Dat is echt wel uniek.”

Heel betrokken

Wat Ruben tot nu toe het meest is bijgebleven is onze jubileumreis naar Parijs. “Wat me meteen opviel aan i-Commit is dat het zo open en persoonlijk is. Die feestjes die we hebben zijn natuurlijk heel leuk. En de uitjes die we hebben met partners. En als we met elkaar iets gaan doen is het altijd goed geregeld. Geen Chinees eten om de hoek, maar karten of paintballen.”

“Maar uiteindelijk is wat opvalt dat i-Commit zo goed voor de medewerkers zorgt, altijd open is en heel betrokken. Ik heb een keer last gehad van mijn rug. Dan wordt er meteen een goede sta-verhoger voor  mijn laptop geregeld, ook voor thuis. En als mijn vriendin jarig krijgt ze een mooie bos bloemen. Een gebaar dat laat zien dat ze het thuisfront vooropzetten.”

Mcva 20231218 0288 HR

Technisch sterk, vriendelijk en open

“Wat ik ook nog nooit heb gezien of gehoord in Nederland is de studieregeling die wij hebben voor kinderen van medewerkers. Wauw, dat laat zien dat de directie echt geïnteresseerd is in hoe het met je gaat. En dat ze snappen dat als het thuis goed gaat en je geen zorgen hebt, je ook beter gaat presteren. Het is heel sterk hoe dat op poten is gezet. Als ik i-Commit in een paar woorden zou moeten omschrijven, dan zeg ik: technisch sterk, vriendelijk en open.”