Kennis delen, daar krijg ik heel veel energie vanMaurice Kohlen

“Kennis delen, daar krijg ik heel veel energie van”

Maurice Kohlen 3

Maurice zit al bijna 25 jaar in het vak en werkt nu zo’n 10 jaar bij i-Commit. Eerst als engineer, nu als BIM engineer gespecialiseerd in W-installaties. Om meer te laten zien van hoe het is om bij i-Commit te werken, vertelt hij hoe híj het vindt om bij i-Commit te werken. “Je hebt hier volop de mogelijkheid om je door te ontwikkelen in je vakgebied. Geef aan wat je wil, welke kant je uit wil, en het kan. i-Commit zal je 200% ondersteunen om je ambities voor elkaar te krijgen. Zo volgde ik opleidingen voor BIM en Revit en krijg ik nu de kans mij meer te gaan richten op het consultancy-vak. Want ik merk: mijn kennis delen, daar krijg ik heel veel energie van.”

Maurice Kohlen 2

“De afwisseling, dat is kenmerkend aan werken bij i-Commit. Ik werkte onder andere aan meerdere ziekenhuizen, kantoren, productieomgevingen en cleanrooms. En dat is dan alleen nog maar van de afgelopen paar jaar. Het zijn allemaal mooie projecten met dynamische omgevingen. En je kan in veel verschillende keukens meekijken.”

Op projecten actief én intern

Op maandag zit Maurice nu meestal intern bij de installateur, op dinsdag en woensdag op locatie op het project, op donderdag werkt hij vanuit huis en op vrijdag focust hij zich helemaal op de kennisdeling binnen i-Commit. 

“Op dit moment heb ik onder collega’s een enquête uitgezet over Revit. Waar lopen jullie tegenaan, waar zouden jullie meer van willen weten? Op basis daarvan ga ik per onderwerp een korte handleiding schrijven en een presentatie geven aan collega’s. Om elkaar per onderwerp weer wat wijzer te maken. Dat is heel leuk om te doen en ik leer er zelf ook weer veel van. We hebben de intentie het daarna ook beschikbaar te stellen aan opdrachtgevers. We delen onze kennis met opdrachtgevers niet alleen op projecten, we doen dat ook buiten de projecten om.”

Lijkt dit je wat?

“Je hebt bij i-Commit zelf veel invloed op de projecten die je gaat doen. Het is absoluut niet zo dat je hier van hogerhand te horen krijg op welk project je wordt ingezet. Er is hier niet eens een hogerhand. Anko, John en Marc noemen zichzelf ook geen baas, maar collega. Het is bijna familiair en we proberen altijd gelijkwaardig zaken met elkaar te doen. Je krijgt dus ook altijd de vraag: lijkt dit je wat? Je kan goed aangeven welk type projecten je het meest interessant en leuk vindt en waarin je je wil door ontwikkelen.” 

“Ruimte voor opleidingen is er ook volop. Ik ben samen met een collega gestart met de TVVL-cursus BIM-coördinator. Een opleiding helemaal in lijn met mijn wens door te groeien naar consultancy.”

Mcva 20231218 0206 HR

Mooie projecten

“Mijn leukste ervaring tot nu toe was voor een opdrachtgever die nog helemaal blanco was op het gebied van Revit. Dan kun je echt je kennis op tafel leggen en laten zien wat er allemaal kan. Ik zag het enthousiasme bij de mensen van wat er allemaal mogelijk is. Ze bellen ook nog regelmatig: ‘Kom je ons nog eens helpen?’. ‘Kun je dat nog eens uitleggen?”

“Het mooiste project tot nu toe is waar ik nu aan werk, een uitbreiding en renovatie van een bestaand ziekenhuis. Ziekenhuizen hebben altijd wel een bepaalde dynamiek. Zeker renovaties. Het gebouw blijft tijdens de werkzaamheden in gebruik, dus je moet het heel gefaseerd aanpakken. Er komen ook altijd extra verrassingen om de hoek. En je hebt met andere eisen en wensen te maken: cleanroom-omgevingen en OK’s hebben specifieke installaties. Dat is natuurlijk iets heel anders dan de installaties ontwerpen voor een woning of kantoor.”

Cultuur van betrokkenheid

Vaak krijgen we de vraag: hoe houd je eigenlijk contact met collega’s als je allemaal op andere projecten werkt?

“Als collega’s zien we elkaar regelmatig bij interne kennissessies en op projecten. We bellen ook met elkaar. Je kan met je vragen altijd bij iedereen terecht en er is altijd wel een collega die ergens meer vanaf weet dan jij. Een paar keer per jaar ondernemen we ook wat. Karten, paintballen, Sinterklaasviering, ouder-kind-middag. En eens in de vijf jaar gaan we een weekend weg met partners. We zijn in 2023 naar Parijs geweest. Dat maak je niet bij ieder bedrijf mee.”

“De directie komt ook regelmatig langs op de projecten waar je werkt. In mijn geval is dat John. Wat dan opvalt: de vragen die hij stelt gaan eerst over hoe het met mij gaat, hoe het met mijn vrouw en zoon is. Hoe het met werk gaat en op het project is pas vraag 10. Daar praten we dan óók uitgebreid over, maar het is heel fijn dat die betrokkenheid met hoe het thuis gaat zo groot is.”

“Je hebt bij i-Commit volop de mogelijkheid om je door te ontwikkelen in je vakgebied. Geef aan wat je wil, welke kant je uit wil, en het kan. i-Commit zal je 200% ondersteunen om je ambities voor elkaar te krijgen.”
Mcva 20231218 0017 HR

Sociaal en attent

“De arbeidsvoorwaarden zijn hier heel goed, maar die sociale cultuur is wel uniek. Mijn vrouw krijgt bijvoorbeeld elk jaar op haar verjaardag een bos bloemen van i-Commit. Dat is volgens mij niet heel gebruikelijk voor bedrijven. Dat i-Commit dat soort dingen doet zegt eigenlijk alles.”