i-Commit is een gedreven en professioneel bedrijf met alle kansen om jezelf te ontwikkelenAlbert Baars

“i-Commit is een gedreven en professioneel bedrijf met alle kansen om jezelf te ontwikkelen”

Albert Baars 3

Albert zit al meer dan 25 jaar in het vak en werkt nu zo’n 6 jaar bij i-Commit als Revit BIM modelleur voor E-installaties. Om meer te laten zien van hoe het is om bij i-Commit te werken, vertelt hij hoe híj het vindt om bij i-Commit te werken. “Het werk is heel afwisselend. Je gaat van de renovatie van de Afsluitdijk, naar ontwerpen voor een adviesbureau, naar het werken aan de complete renovatie van monumentale gebouwen. Maar het belangrijkste: i-Commit is naast een zeer professioneel bedrijf ook een gezellig bedrijf. Ik zou willen dat ik de overstap naar i-Commit 10 jaar eerder had gemaakt.”

Albert Baars 2

Hij werkte aan het nieuwe Gerechtsgebouw in Breda. De renovatie van het Shell HQ gebouw C30 in Den Haag. De New Central Control Room van BP Raffinaderij in Europoort Rotterdam. De vernieuwbouw van het vrouw- en kindcentrum van het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem. Het Paleis van Justitie in Den Bosch. De renovatie van de Afsluitdijk en de uitbreiding van horecagroothandel Chefs Culinar in Nijmegen. Allemaal totaal verschillende projecten.

Werk doen waar je blij van wordt

“Op het ene project heb je te maken met een nieuwbouw aan een bestaand gebouw, bij het andere met een renovatie van hele oude gebouwen. Bij weer een ander project zet je in opdracht van een adviesbureau de grove lijnen uit, terwijl je bij het volgende project zelf modellen opzet of je collega’s bij de opdrachtgever meeneemt in het ontwerpen in 3D, omdat ze daar nog geen ervaring mee hebben.”

“Elk project is weer totaal anders en bij i-Commit krijg je de kans te proberen wat je nog niet kent en op projecten te werken waar je blij van wordt.”

Verschillende ervaringen opdoen

“Ik had bijvoorbeeld nog nooit gewerkt bij een adviesbureau, maar wilde dat wel eens ervaren. Die kans kreeg ik. Het bleek niet mijn ding, dus ik ga het niet opnieuw doen. Ook heb ik een keer een uitstapje naar infra gemaakt, dat was ook niet zo mijn ding, dus ik blijf lekker bij utiliteit ;-). John, Anko en Marc (onze directie) luisteren altijd goed naar waar je het meest op je plek bent. Als je het ergens niet naar je zin hebt, of het werk ligt je niet, dan kijken ze uit naar iets anders waar je wel blij van wordt. Alles is altijd bespreekbaar.”

Mcva 20231218 0095 HR

Alles kan gezegd worden

Ongeveer 6 jaar geleden maakte Albert de overstap naar i-Commit. “De collega’s zijn niet alleen gedreven in hun werk, maar ook ontzettend gezellig in de omgang. John, Anko en Marc denken met je mee, zijn transparant naar, je kan alles vragen, alles zeggen, alles melden. En er gebeurt vervolgens ook wat mee.”

“We hadden een brainstormsessie met elkaar om bij alle collega’s op te halen wat er verbeterd kan worden. Wat zouden we anders willen doen? Ik heb bij Defensie gewerkt als reservist en opperde meer te doen met EHBO. Nu hebben we met elkaar een Bhv-cursus gedaan. Het is meteen opgepakt. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden. Dat maakt het allemaal heel leuk.” 

“I-Commit is naast een zeer gespecialiseerd bedrijf, ook een mooi bedrijf. Iedereen denkt met je mee, alles is transparant, je kan alles vragen en bespreken en familie staat altijd voorop. Er is zelfs een studiefonds voor kinderen van medewerkers.”

Altijd bij collega’s met vragen terecht

“De cursussen en bijeenkomsten die we hebben zijn altijd netjes geregeld, met goed eten en een goede organisatie. Je wordt ook gestimuleerd om cursussen te volgen en daar heb je heel veel vrijheid in. Zo kan je je verder ontwikkelen in je eigen specialisme, maar ook bij een ander specialisme kijken. In mijn geval heb ik de opleiding werktuigkunde voor elektrotechnici en projecteringsdeskundige brandmeldinstallaties gevolgd.”

We houden elkaar ook continu op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen in het vak. En ik kan altijd bij collega’s met vragen terecht. De een weet vaak iets meer van een bepaald iets van Revit of het vakgebied dan de ander.”

“Stel dat je tijdens een detachering met een vraagstuk zit waar je niet zo snel in uitkomt. Dan denkt iedereen binnen i-Commit met je mee. Er staat dus een heel team achter je. Alles is open en je kan alles vragen, niks is eigenlijk te gek.”

Allemaal aandeelhouder

“Over de arbeidsvoorwaarden hebben we ook zeker niets te klagen. Iedereen kan kiezen om een leaseauto te nemen. Ook krijg je een werk gerelateerde telefoon die je ook privé kan gebruiken. Datzelfde geldt ook voor een laptop. We zijn allemaal aandeelhouder in het bedrijf. Kunnen zelf dingen voorstellen, denken mee in het bedrijf. Dat heb je bij de meeste bedrijven niet. Dus dat maakt het ook speciaal.”

Jst 20240321 RAW8003 HR

Studiefonds voor kinderen

“Wat ook heel fijn is, is de sfeer tussen zowel werk als privé. Echt bijzonder vind ik de studietoelage-regeling voor kinderen. Als je kind naar een vervolgopleiding gaat na het voortgezet onderwijs, wordt een studietoelage door i-Commit geregeld. Ik heb dat nu met mijn zoon voor zijn mbo-opleiding. Zijn schoolkosten worden deels door i-Commit betaald.” 

“Het is gewoon een mooi bedrijf. Mijn partner zegt dat ook. Voor jeugd t/m 18 jaar wordt zelfs 1x per jaar een leuk uitje georganiseerd.”